Iranul primeşte 116 tone de uraniu natural din Rusia.

6. Rugaţi-vă pentru pacea Ierusalimului şi pentru îndestularea celor ce te iubesc pe tine.
7. Să fie pace în întăriturile tale şi îndestulare în turnurile tale.Psalmul 121

Iranul primeşte 116 tone de uraniu natural din Rusia. Suficient pentru cel puţin 10 bombe nucleare

Într-o mişcare ce va nelinişti Israelul, Rusia a trimis Iranului 116 tone de uraniu natural în schimbul zecilor de tone de apă grea trimise de Teheran la Moscova, conform unor clauze tipărite mărunt din acordul nuclear încheiat între marile puteri şi iranieni în 2015.

Conform AP, Iranul se pregăteşte să primească o cantitate majoră de uraniu natural, cadou din partea Rusiei, drept compensaţie pentru apa grea pe care Teheranul a trebuit să o exporte. Tranzacţia a fost aprobată de administraţia Obama şi celelalte ţări semnatare ale acordului cu Iranul, care au agreat aparent pentru a ţine treaz interesul Teheranului pentru semnarea acordului nuclear.

AP citează doi diplomaţi de rang înalt care au declarat că transferul, aprobat recent de SUA şi alte cinci puteri mondiale care au negociat acordul nuclear în 2015, prevede livrarea a 116 tone de uraniu natural, din Rusia.

Conform acordului semnat, aprobarea Consiliului de Securitate al ONU este necesară, dar este mai mult o formalitate, luând în considerare faptul că majoritatea statelor care au aprobat transferul sunt membri permanenţi ai Consiliului.

Transferul are loc drept compensaţie pentru cele aproximativ 40 de tone de apă grea exportate de Iran în Rusia de la intrarea în vigoare a acordului nuclear. Alte 30 de tone au fost trimise în SUA şi Oman.

Uraniul poate fi îmbogăţit la niveluri diferite – putând fi folosit drept combustibil pentru reactoare, în scopuri medicale şi pentru cercetări sau ca material explozibil pentru bombe atomice. Iranul susţine că nu are niciun interes în construirea de astfel de arme şi că activităţile sale sunt monitorizate îndeaproape pe baza acordului pentru a se obţine asigurări că nu sunt folosite în scopuri militare.

Israelul achiziţionează de urgenţă două F-35. Scenarii de groază din Orientul Mijlociu

 Avioane de luptă F-35 cu tehnologie Stealth.

Pe 10 decembrie, Peter Cook, purtătorul de cuvânt al Pentagonului a declarat că Ashton Carter va vizita Israelul pentru a acompania cele două aparate, dând evenimentului o greutate chiar mai mare decât o avea implicit.

La sfârşitul lunii noiembrie, guvernul israelian a aprobat achiziţionarea de aparate F-35, în număr de 50.Dar achiziţia, făcută în regim de urgenţă, ciudată având în vedere problemele tehnice rămase nerezolvate la aparatele F-35, arată o realitate mult mai îngrijorătoare.

Israelul, care face parte din consorţiul care produce modelul F-35, este prima ţară din Orientul Mijlociu care obţine asemenea avioane. Proiectul F-35 este de departe cel mai ambiţios şi scump sistem de armament din istoria Departamentului Apărării, cu un cost estimat la 1,5 trilioane USD.Sursa: epochtimes-romania.com

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s