Sistemele S-400 din jurul Moscovei, în stare de alertă de luptă

Rusia a plasat un regiment echipat cu sistemul de rachete sol-aer S-400 în stare de alertă pentru luptă în afara Moscovei.

“Unităţile de luptă SAM ale forţelor aerospaţiale din regiunea Moscovei au pus în funcţiune noul sistem de apărare antirachetă S-400 Triumph şi au fost plasate în stare de alertă de luptă pentru apărarea aeriană a Moscovei şi a regiunii centrale industriale a Rusiei”, a declarat miercuri Ministerul rus al Apărării.

Ministerul a adăugat că sistemul a ajuns în Moscova în decembrie 2016, după ce a fost testat în timpul unor exerciţii desfăşurate în zona Kapustin Yar, în sudul ţării.

“Principala sarcină a unităţilor de rachete antiaeriene ale Forţelor Aerospaţiale Ruseşti este apărarea aeriană şi protejarea dispozitivelor de stat, militare, industriale şi energetice vitale, precum şi a trupelor forţelor armate şi a comunicaţiilor de transport, de atacuri aerospaţiale”, a adăugat Ministerul rus al Apărării.

Sistemul Triumph este proiectat pentru o apărare de mare eficienţă împotriva atacurilor aeriene ce folosesc diverse tipuri de rachete balistice. Sistemul este capabil să lovească ţinte dinamice în aer, aflate la o distanţă de aproximativ 400 km şi care se deplasează cu o viteză de aproape 5 km pe secundă la diferite altitudini.

Sistemul a fost, de asemenea, desfăşurat în Siria, în noiembrie 2016 la ordinul direct al preşedintelui rus Vladimir Putin, pentru a furniza acoperire aeriană forţelor ruseşti aflate în ţara arabă.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s