Sistemele S-400 din jurul Moscovei, în stare de alertă de luptă

Rusia a plasat un regiment echipat cu sistemul de rachete sol-aer S-400 în stare de alertă pentru luptă în afara Moscovei.

“Unităţile de luptă SAM ale forţelor aerospaţiale din regiunea Moscovei au pus în funcţiune noul sistem de apărare antirachetă S-400 Triumph şi au fost plasate în stare de alertă de luptă pentru apărarea aeriană a Moscovei şi a regiunii centrale industriale a Rusiei”, a declarat miercuri Ministerul rus al Apărării.

Ministerul a adăugat că sistemul a ajuns în Moscova în decembrie 2016, după ce a fost testat în timpul unor exerciţii desfăşurate în zona Kapustin Yar, în sudul ţării.

“Principala sarcină a unităţilor de rachete antiaeriene ale Forţelor Aerospaţiale Ruseşti este apărarea aeriană şi protejarea dispozitivelor de stat, militare, industriale şi energetice vitale, precum şi a trupelor forţelor armate şi a comunicaţiilor de transport, de atacuri aerospaţiale”, a adăugat Ministerul rus al Apărării.

Sistemul Triumph este proiectat pentru o apărare de mare eficienţă împotriva atacurilor aeriene ce folosesc diverse tipuri de rachete balistice. Sistemul este capabil să lovească ţinte dinamice în aer, aflate la o distanţă de aproximativ 400 km şi care se deplasează cu o viteză de aproape 5 km pe secundă la diferite altitudini.

Sistemul a fost, de asemenea, desfăşurat în Siria, în noiembrie 2016 la ordinul direct al preşedintelui rus Vladimir Putin, pentru a furniza acoperire aeriană forţelor ruseşti aflate în ţara arabă.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s