Al Treilea Templu apare pe Muntele Templului

Potrivit Google Maps, Templul Sfânt a apărut într-un loc cu totul neașteptat: Muntele Templului.

altar-2The Temple (Google Maps)

Grație eforturilor unui tânăr israelian, plimbarea in Templul lui Solomon este acum la fel de ușoară ca tastând „Muntele Templului” pe site-ul Google Maps. Orice persoană interesată ar trebui să profite de oportunitatea de astăzi, din moment ce turul virtual este posibil  sa  fie interzis de către Google și poate fi îndepărtat din nou în viitorul apropiat.

inner-courtyard-768x384Mulți evrei sunt reticenti în a vizita Muntele Templului, sunt preocupati mai mult de zonele care sunt interzise de legea iudaică. Elyasaf Libi, un rezident al muntelui Bracha în Samaria, a fost delegat pentru a rezolva această problemă prin educarea evreilor cu privire la modul de a naviga pe Muntele Templului. În acest scop, el a creat un tur virtual 3D al Templului și l-a încărcat pe Google Maps. Pentru o bună măsură, el a făcut două versiuni: primul și cel de-al doilea Templu.

holy-of-holies-2-768x607Sfanta Sfintelor-Inside the Temple (Google Maps)

Vizitatorii pot accesa turul virtual al Templului prin deschiderea Google Maps și merge pe Muntele Templului din Ierusalim.

Unele dintre punctele care duc la tururi virtuale ale Templului evreiesc au fost eliminate.

courtyard-768x490The Temple courtyard. (Google Maps)

Programul plasează privitorul în interiorul sanctuarului. Cursorul este folosit pentru a naviga, permițând privitorului să se uite în orice direcție și chiar să iasă în afara, pentru a vedea altarul și curtea. Aplicația permite privitorului să vadă imaginea în 360 de grade, ca și în cazul în care ar fi fost de fapt, la locația respectivă.

holy-of-holyes-768x481Anteroom to the Holy of Holies (Google Maps)

Perdelele sunt trase deoparte, iar chivotul legământului este vizibil cu cei doi heruvimi.

holy-of-thing-768x487The Holy of Holies on the Temple Institute’s image. (Google Maps)

Este interesant de observat că imaginea nu permite privitorului să intre în Sfânta Sfintelor, care a fost limitată doar pentru marele preot de Yom Kipur. Aceeași locație permite privitorului de  a naviga în afara sanctuarului. Un preot în hainele sale distinctive stă lângă altar, gata pentru a efectua serviciul in Templu.3d-pirest-768x509The priest (Cohen) in the Temple. (Google Maps)

Proiectul lui Libi este incomplet, iar el are mai multe proiecte, legate de Templu,în curs de desfășurare. În ciuda dificultăților sale cu liniile directoare ale Google, Libi este mulțumit de reacțiile pe care le-a primit.El a spus ca:

Oamenii doresc cu adevărat ca acest lucru să se întâmple, nu doar virtual, in realitate.

Un articol complet in engleza pe : BIN

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s