Operatiunea Raqqa-ultima reduta

Trupele americane sunt pe  teren în Siria pentru a lansa operațiuni la Raqqa

U.S. Army Rangers, assigned to 2nd Battalion 75th Ranger Regiment ,(U.S. Army photo by Spc. Steven HitchcockNot Reviewed)
EXCLUSIV: surse militare și de informații DEBKAfile dezvăluie faptul că elemente ale Regimentului 75th Ranger  au sosit în Siria pentru prima operațiune militară directă a administrației Trump în Siria: ofensiva pentru a captura Raqqa de la statul islamic a fost amânată.Duford_Grerasimov_Akr_7-8.3.17_B

Planul a fost pus în fața SUA, de catre șefii militari rus, turc si american(din imaginea de mai sus)care s-au intalnit împreună pentru prima dată, marți, 7 martie în orașul turcesc din Antalya, așa cum s-a arătat anterior pe DEBKA.com Trupele Rangers ale  Regimentului 75, care va lansa atacul Raqqa, au zburat de la baza aeriană Fort Lewis, Washington, din SUA la baza aeriana Rmeilan, în apropiere de orașul kurd sirian Hasaka, echipate cu tancuri Striker ușoare. Mai multe tancuri și echipamente grele au ajuns la baza siriană pe uscat din Kurdistanul irakian.
Potrivit surselor militare israeliene, presedintele Donald Trump a decis, după consultarea cu secretarul apărării, James Mattis șicel pe securitate națională Consilierul HR McMaster, că armata americană ar merge singură în ofensiva impotriva SIL la Raqqa, împreună cu o singură forță locală: Forțele Democratice siriene conduse de kurzi .
SDF este compus din 45.000 de luptători sirieni ai miliției kurde YPG  și 10.000 de membri ai triburilor arabe, majoritatea aparținând ramurii siriene, la nord de Șamar.
Generalul Joseph Dunford, președinte al șefilor de Stat Major din SUA, generalul Valeri Gherasimov, șeful Statului Major rus al, și generalul Hulusi Akar, șef al armatei turcești, discutau în Antalya, când trupele Regimentului 75 Rangers au aterizat în Siria.
DEBKA Weekly, care apare vineri, 10 martie va oferi fundalul care a condus la decizia președintelui american de a merge la Raqqa.

Source: DEBKAfile

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s