Chivotul Legii-arheologii spera sa descopere Chivotul Legamântului

Arheologii vor sa excaveze o asezare biblica nestudiată. Anul acesta, 2017, sunt programate sa inceapa lucrari arheologice intr-un oras din Israel, Kiryat Yearim, unde conform Bibliei a fost pastrat timp de 20 de ani Chivotul Legii.

Sit-ul biblic, anterior nestudiat, considerat a fi de importanta majora, in care ar urma sa fie localizat Chivotul Legii, va fi excavat de către arheologi în această vară. Zona este mentionata in Biblie drept Kiryat Ye’arim sau Chiriat Iearim. Aceasta este situata la aproximativ 12 kilometri de partea de vest a Ierusalimului. Astăzi, regiunea se numește „El-Deir Azar”, care este probabil derivata din personajul biblic Eleazar, responsabil cu aducerea Chivotului Legământului în această locație.winged-cherubim-gallery

1. După aceea Beţaleel a făcut chivotul din lemn de salcâm, lung de doi coţi şi jumătate, larg de un cot şi jumătate şi înalt tot de un cot şi jumătate;
2. L-a îmbrăcat cu aur curat pe dinăuntru şi pe din afară, iar împrejur i-a făcut o cunună de aur.
3. A turnat pentru el patru inele de aur, pentru cele patru colţuri de jos ale lui: două inele pe o latură şi două inele pe cealaltă latură.
4. A făcut două pârghii de lemn de salcâm, le-a îmbrăcat cu aur,
5. Şi le-a vârât prin inelele de pe laturile chivotului, ca să poarte chivotul cu ele.
6. A făcut apoi capacul chivotului de aur curat: lung de doi coţi şi jumătate şi lat de un cot şi jumătate.
7. A făcut de asemenea doi heruvimi de aur, lucraţi din ciocan, pentru cele două capete ale capacului,
8. Şi i-a aşezat unul la un capăt şi altul la celălalt capăt al capacului. Heruvimii aceştia erau făcuţi ca ieşind din capac la cele două capete ale lui.
9. Cei doi heruvimi îşi întindeau aripile unul spre altul, umbrind capacul, iar feţele lor erau îndreptate una către alta, privind spre capac.
(Ieşirea – a doua carte a lui Moise; 37)                

Potrivit Cărții lui Samuel, Chivotul Legii a fost păstrat în condiții de siguranță la Kiryat Ye’arim, timp de două decenii, după ce a fost returnat de filisteni fiilor lui Israel. Pe marginea acestei istorii au loc, astazi, unele dispute. Cu toate acestea, menționarea orașului în Biblie sugerează că un templu ar fi existat aici, eventual. Regiunea adaposteste, de asemenea, Mănăstirea Chivotul Legământului, care este situata langa sit. Rămășițele unei biserici din epoca bizantină au fost excavate, de asemenea, în regiune, în secolul al XX-lea. Biserica se spune că a fost construită în amintirea Chivotului Legii.
deirel-azar
Chivotul Legământului este un obiect descris în Biblie, care ar conține tăblițele de lut cu Cele Zece Porunci primite de Moise pe Muntele Sinai, Toiagul lui Aaron și o cantitate mică de mana, hrana cu care s-au hrănit evreii timp de 40 de ani în deșert.chivotul6
Nu există nicio mențiune despre distrugerea acestuia. Nu există nicio referință contemporană despre existența Chivotului Legii.(zic unii) Insă cei de la Temple Institute din Ierusalim spun altceva-cititi ce scrie pe aceasta fotografie:
ark-of-the-covenant-gallery
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s