Lepadarea de credință – apostazia

3. Să nu vă amăgească nimeni, cu nici un chip; căci ziua Domnului nu va sosi până ce mai întâi nu va veni lepădarea de credinţă şi nu se va da pe faţă omul nelegiuirii, fiul pierzării,
4. Potrivnicul, care se înalţă mai presus de tot ce se numeşte Dumnezeu, sau se cinsteşte cu închinare, aşa încât să se aşeze el în templul lui Dumnezeu, dându-se pe sine drept dumnezeu. Epistola a doua către Tesaloniceni a Sfântului Apostol Pavel, Capitolul 2

APOSTAZÍE, apostazii, s. f. 1. Renunțare publică la o anumită credință religioasă; renegare a unei doctrine sau concepții. 2. Revoltă, răzvrătire împotriva stăpânirii. [Var.: apostasie s. f.] – Din ngr. apostasia, fr. apostasie.

124314_invierea_domnului.jpg

Unul din patru locuitori din Marea Britanie, ce se identifică ca și creștini, nu mai cred în învierea fizică a lui Isus Hristos, conform unui nou sondaj ce a fost publicat recent.

Sondajul a fost comandat de Radio BBC, pentru a fi difuzat în Duminica Floriilor, dar a fost realizat de firma ComRes în cursul lunii februarie. Cei 2 010 adulți britanici ce au participat la sondaj, via telefonică, au trebuit să răspundă la întrebări legate de credințele lor legate de Biblie și de sărbătoarea Paștelui. Eșantionul a fost împărțit în trei categorii: public în general, creștini în general și creștini activi, ultimii fiind definiți ca acei ce participă la serviciile unei biserici cel puțin o dată pe lună.

La întrebarea referitoare la ceea ce sărbătoresc creștinii în Duminica de Paște, adică Învierea lui Isus Hristos, jumătate din categoria „public în general”, au răspuns „nu cred că acest lucru s-a întâmplat cu adevărat”, la fel cum au răspuns un sfert din cei ce se autodenumesc creștini.

Doar 17 % din întreg publicul sondat crede că învierea a avut loc exact așa cum este descrisă în Biblie, în timp ce creștinii în general cred acest lucru în proporție de 31 %, iar creștinii activi, în proporție de 57 %. În același timp, 9 % din publicul nereligios au declarat că ei cred în înviere, și doar 1 % dintre aceștia, mai cred în versiunea biblică a învierii.

Exact jumătate din cei sondați nu cred în nici un fel de înviere.

Sursa: The Christian Post

3. Şi şezând El pe Muntele Măslinilor, au venit la El ucenicii, de o parte, zicând: Spune nouă când vor fi acestea şi care este semnul venirii Tale şi al sfârşitului veacului?
4. Răspunzând, Iisus le-a zis: Vedeţi să nu vă amăgească cineva.
5. Căci mulţi vor veni în numele Meu, zicând: Eu sunt Hristos, şi pe mulţi îi vor amăgi.
6. Şi veţi auzi de războaie şi de zvonuri de războaie; luaţi seama să nu vă speriaţi, căci trebuie să fie toate, dar încă nu este sfârşitul.
7. Căci se va ridica neam peste neam şi împărăţie peste împărăţie şi va fi foamete şi ciumă şi cutremure pe alocuri.
8. Dar toate acestea sunt începutul durerilor. Matei 24

Despre Epoca lui Antihrist si revenirea Prorocului Ilie,ca „al doilea inaintemergator al venirii lui Hristos”.Ilie si Enoh – Proorocii dinaintea Sfarsitului Lumii. Cuvantul Ortodox

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s